Herrala > Toimitusvaihtoehdot > Passiivitalo

Passiivitalo
Jokainen Herrala-koti voidaan suunnitella asiakkaan toiveiden mukaan passiivitaloksi

Passiivitalo on matalaenergiatalo, jonka lämmittämiseen tarvitaan tavanomaista huomattavasti vähemmän energiaa. Perhe voi näin asua energiatehokkaassa kodissa, jonka lämmitykseen kuluu vähemmän rahaa ja joka samalla kuormittaa ympäristöä vähemmän.

Suunnittelu tärkeässä roolissa

Passiivitalosta haaveiltaessa arkkitehtisuunnittelu on projektissa keskeisessä osassa. Ikkunoiden materiaali, koko ja sijainti mietitään tarkasti ja rakennus sijoitetaan tontille ilmansuunnat huomioiden. Katolle sijoittuvat aurinkokeräimet takaavat edulliset lämmityskustannukset.

Passiivitalon ulkovaippa on noin 30 % tavanomaista paremmin eristetty, ja ulkoseinissä on yhtenäinen tuulensuojaeriste, joka takaa hyvän tuulenpitävyyden. Ulkovaipan sisäpinnassa käytetään kosteutta tasaavaa höyrynsulkua.

Millainen talo kelpaa passiivitaloksi?

Suomessa passiivitalon lämmityksen nettoenergiankulutus tulee olla 20–30 kWh/brm2 talon maantieteellisestä sijainnista riippuen. Samoin primäärienergiantarpeelle on esitetty kulutusrajoja 120–140 kWh/brm2 maantieteellisestä sijainnista riippuen. Talon ilmatiiveyden tulee olla vähemmän kuin 0,6 1/h. Kysy lisää Herrala edustajiltamme passiivitalon rakentamisesta.

Herralalla jo 15 vuoden kokemus matalaenergiataloista

Herralan taloja on tehty koko 2000-luvun ajan rakentamismääräysten edellyttämää minimitasoa paremmalla energiatehokkuudella, ja Herrala oli yksi parhaista, kun Motiva Oy järjesti ensimmäisen matalaenergiataloihin tähtäävän MotiVoittaja-kilpailun Suomen talotehtaille. Vuonna 2009 valmistui ensimmäinen Herrala-passiivitalo Hyvinkäälle.

HERRALAN TALOMALLISTO

Talomallistostamme löydät sopivan ratkaisun moneen tarpeeseen silloin, kun haluat että kotisi sydän on suomalaista puuta.

Page.php

YLÖS