Herrala > Rakentajatarinat > Yksilöllinen koti omista piirustuksista

Yksilöllinen koti omista piirustuksista


Monia hengästyttää pelkkä ajatuskin taloprojektista, mutta Norrbäckit ovat juuri saaneet päätökseen kolmannen talonsa, jonne he pääsivät muuttamaan marraskuussa 2014. 1,5-kerroksinen 250-neliöinen yksilöllinen koti syntyi täysin perheen omien haaveiden ja piirustusten pohjalta.

Omista piirustuksista valmiisiin elementteihin

Mikael Norrbäck selasi vaimoineen innokkaasti talokirjoja ja kävi talonäytöissä, mutta heille oli koko ajan selvää, että talomallisto toimisi vain inspiraationa: koti rakennettaisiin ehdottomasti omien piirustusten perusteella.

– Monikaan talotehdas ei ollut valmis tekemään elementtejä omien piirustustemme pohjalta, mutta onneksemme Herralalla tämä sujui mukavasti ja joustavasti, Mikael Norrbäck kertoo.

Perhe valitsi itse arkkitehtinsä, ja näiden piirustusten perusteella Herrala alkoi suunnittelemaan ja valmistamaan uuden kodin rakennuselementtejä.

Ekologisuus vaikutti talotehtaan valintaan

Ekologisuus oli tärkeä kriteeri Norrbäckin perheelle, joten he halusivat kumppanikseen talotehtaan, joka voisi käyttää puukuitueristettä elementtiensä eristeenä. Herralalla tämä onnistui, ja uuteen kotiin valittiin Ekovilla eristeeksi.

– Usein ihmiset kilpailuttavat talopaketteja viimeisiin sentteihin asti, vaikka muilla kustannuksilla on oikeasti enemmän merkitystä Mikael miettii.

Herrala ei ollut perheelle kaikkein edullisin vaihtoehto, mutta Norrbäckien mukaan kokonaiskustannusten kannalta tällä ei juuri ollut merkitystä, ja Herralan joustavien tuotantolinjojen ansiosta he saivat juuri sellaisen talon, josta olivat haaveilleet.

10 kuukaudessa valmista

Norrbäckit vierailivat Herralan tehtaalla samaan aikaan kun heidän omia taloelementtejään rakennettiin tuotantolinjalla.

– Oli kiva nähdä, että asiat etenevät systemaattisesti ja että rakentaminen tapahtuu valvotuissa ja kuivissa olosuhteissa, Mikael Norrbäck kiittelee.

Elementtien toimitus viivästyi väärinymmärryksen takia jonkin verran. Norrbäckit olivat kuitenkin erittäin tyytyväisiä siihen, miten väärinkäsitykset oikaistiin talotehtaalla ja suosittelisivat Herralaa myös muille rakentajille.

– Voisin mielelläni tehdä Herralan kanssa toisenkin talon, Mikael Norrbäck summaa.

 

Norrbäckien kauniin kodin suunnitteli Arkkitehtitoimisto Hanna Routa, luotettavana urakoitsijana toimi Nimaco Rakennus Oy ja elementit rakensi sekä asensi Herrala.

Lisää kuvia asiakkaan suunnitelmista toteutetusta Herrala kodista

single.php

YLÖS