Herrala > Rakentajatarinat > Vauhdikas perhe rakensi luonteelleen uskollisesti

Vauhdikas perhe rakensi luonteelleen uskollisesti


Huhtikuun lopussa 2016 uuteen Herrala kotiinsa muuttanut Varkan perhe ei voisi olla tyytyväisempi valintaansa, eikä ihme. Unelmien koti on noussut niin vauhdilla että herkempää hengästyttää. Syyskuun lopussa iski kaivinkone kauhan maahan ja 7 kuukautta myöhemmin kannettiin tavarat sisään täysin valmiiseen kotiin. Pihatyöt viimeistellään kuluvan toukokuun aikana ja se on siinä. Kaikki valmista. Herralan asentajat asensivat talon aluskatevalmiuteen ja perhe on itse talkoovoimia hyödyntäen, tehnyt valtaosan rakennustöistä. Ammattilaiset ovat hoitaneet LVIS-asennukset.

”Onni onnettomuudessa”

Yhden omakotitalon jo rakentaneena perhe haaveili aikanaan uudesta kodista järven rannalla.

– Tontti oli jo hankittu ja siellä raivaustyöt käynnissä, kun selvisi, ettei tontin rakennusoikeus ollut sovitusti kunnossa. Siinä vaiheessa oli Herrala valikoitunut jo talotoimittajaksi mutta yhteistyö jouduttiin valitettavasti peruuttamaan, muistelee perheenisä Joni Varkka.

Selvää kuitenkin oli että oma uusi koti rakennetaan vielä, ja aihe tulikin ajankohtaiseksi muutamaa vuotta myöhemmin. Kiva tontti löytyi tutuksi tulleelta Kariston alueelta Lahdesta ja yksikerroksisen talon suunnittelu käynnistyi vanhempien kesken ruutupaperilla.

– Kolme iltaako me sitä yhdessä pyöriteltiin ja sitten Herralan arkkitehti piirsi haaveemme puhtaaksi. Hän lisäsi tietysti tarvittavat rakennustekniset lainalaisuudet ja käytännön kannalta tärkeät jutut, mutta omista haaveistamme meidän ei tarvinnut luopua. Arkkitehdin apu oli todella arvokasta, kertaa Noora Varkka.

Loppujen lopuksi alkuperäisen rantatontin menetys oli onni onnettomuudessa, koska sinne ajateltu talo olisi ollut kaksikerroksinen ja nykyinen yksikerroksinen koti on ihan täydellinen valinta vauhdikkaalle lapsiperheelle.

Herrala ainut vaihtoehto

Kariston kaava määrää että talot tulevat olla puuverhoiltuja, joten Herralan puurunkoinen talo oli itsestään selvä valinta. Itse asiassa niin itsestään selvä että tarjouksia ei muilta talotehtailta edes pyydetty.

– Herralan edustaja vakuutti meidät jo vuosia sitten edellisen projektin aikana. Hän oli oikeasti kiinnostunut meistä ja projektistamme, neuvoi paljon ja selvitti asioita. Mahtava fiilis kun soitettiin hänelle tästä uudesta hankkeesta, hän muisti meidät heti ja yhteistyö käynnistyi saman tien, ongelmitta. Ja niin se on myös jatkunut, Varkat kehuvat.

Herralan talotehtaalla käynti oli valaiseva kokemus, ja sitä Varkat suosittelevat myös muille rakentajille. Talotehtaan fyysinen sijainti on erinomainen, logistiikka pelaa ja siellä näkee konkreettisesti miten huolellisesti ja pitkälle työstetyt elementit rakennetaan sisätiloissa.

Kylpemistä luonnonvalossa ja jacuzzissa

Kodin ehdoton ”kruunu” on koko keittiö-olohuoneen ja jatkona olevan vanhempien makuuhuoneen leveydeltä oleva lasiliukuseinä. Luonnonvalon määrä on huikea eikä sitä suotta ole peitetty verhoilla. Ja jos sisällä kylvetään luonnonvalossa, terassilla voidaan kylpeä upotetussa jacuzzissa. Se onkin ollut päivittäisessä käytössä muutosta asti. Poreammeen lisäksi perheen 4- ja 6-vuotiaat pojat mainitsevat lempipaikoikseen huoneidensa yläpuolelle rakennetut peli- ja telkkaritilat, yhteensä 60 m². Mahtavaa tilankäyttöä!

Lisäkuvia kohteesta

single.php

YLÖS