Herrala > Rakentajatarinat > Oman Onnin nojassa

Oman Onnin nojassa


– Meillä oli tiettyjä visioita, joiden pohjalta lähdimme talomalleja kartoittamaan. Esimerkiksi 2-kerroksisuus ja pulpettikatto olivat selviä ehtoja, kuten myös mahdollisimman isot ikkunat takaamaan valoisuus pimeämpinäkin vuodenaikoina, kertoo kirkkonummelainen Pekka Lavikainen.

Hän pääsi vaimonsa Eva-Stiinan ja kahden alle kouluikäisen tyttärensä kanssa muuttamaan Herralan Onni-taloon joulukuussa 2012.

– Yhteistyö Herralan kanssa sujui mutkattomasti ja prosessi oli kaiken kaikkiaan varsin suoraviivainen.

Selkeitä linjoja ja persoonallisia yksityiskohtia

Herralan talomalleissa Lavikaisia puhuttelivat selkeät linjat, joita kuitenkin terävöittävät pienet, persoonalliset yksityiskohdat. Sellainen on muun muassa Onni-mallin yläkerran parveke. Puu tuntui rakennusmateriaalina houkuttelevalta. Myös joustavuus ja muokattavuus olivat tärkeitä kriteereitä, sillä Lavikaiset aikoivat ja tekivätkin rungon jälkeen lähes kaiken itse. Talomallia muokattiin yhdessä Herralan kanssa niin, että pohja peilattiin tontin ja auringonvalon lankeamisen mukaan ja alakerrassa muutettiin hiukan huonejärjestystä. Olohuoneen ikkunoista tehtiin ehdotettuakin suuremmat.

Ahkerointi aikaisti muuttoa

Ei raksavaihe tietenkään aivan kivuton ollut, varsinkin kun perhe huhki niin, että sisäänmuutto tapahtui suunniteltua aiemmin.

– Olihan se sellaista töihin–raksalle–nukkumaan-meininkiä hetkittäin, Pekka Lavikainen naurahtaa. Mutta toisaalta rakentaminen on asennekysymys – Gyproc-levyn kantaminen on Gyproc-levyn kantamista, hän summaa.

Toimiva koti – tyytyväinen perhe

Uudessa kodissa vietetyt pari vuotta ovat osoittaneet valitut ratkaisut toimiviksi. Jotkut miltei korvaamattomiksi, kuten lapsiperheen arkea helpottava kodinhoitotila erillisellä sisäänkäynnillä ja lelujen ikioma huone. Avokeittiöstä tehtiin entistä avarampi ripustamalla seinille hyllyjä kaappien sijaan, ja tämäkin on ollut kaikkien mielestä hyvä päätös. Jotkin yksityiskohdat ovat tuoneet elämään jopa odottamatonta iloa:

– En minä siitä 2-kerroksisuudesta päätettäessä varsinaisesti lapsia ajatellut, mutta onhan sitä hauska seurata miten paljon riemua nuo repivät ravatessaan kavereineen rappusia edes takaisin, Pekka Lavikainen nauraa.

Lisäkuvia Herralan Onnista

single.php

YLÖS